Verenigde Staten 1995. Fantasy van Peter Rader. Met o.a. Elisabeth Moss, Erik von Detten, Robert Vaughn, Kevin Tighe en Brad Dourif.

VPRO Cinema

Deze herverfilming van de film uit 1975 is een genoegen om naar te kijken, dankzij de goede vertolkingen en de knappe regie van regisseur Rader die ook het scenario schreef. De oorspronkelijke film vertelt met veel detail het verhaal van de tien-jarige bovennatuurlijke tweeling wiens paranomale krachten uitgebaat worden door een sluwe meervoudige miljonair. Deze nieuwe tv productie is niet minder boeiend en heeft zijn eigen geslaagde karakter, en daarbij het voordeel van een twintig- jarige ervaring op het gebied van de special effects. Deze keer worden de rollen van het tien jaar oude broertje en zusje succesvol vertolkt door Moss en Von Detten. Als de gemenerik de biljonair Vaughn, die hen wil gebruiken. Vaughn speelt goed als de manipulatieve en opgepoetste schurk. Met deze opnieuw gefilmde tv-film naar een oude klassieker heeft Disney een winnende troef in de hand, waarin we de magie en de leuke sfeer terugvinden van de oude film. Een gezellige film voor het gehele gezin.

credits

Regie:
Peter Rader
Cast:
Elisabeth Moss, Erik von Detten, Robert Vaughn, Kevin Tighe, Brad Dourif, Lynne Moody, Henry Gibson, Perrey Reeves, Vincent Schiavelli, Sam Horrigan, Bob Motown
Jaar:
1995
Genres:
Fantasy, Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Jeugdfilm, Fantasy, Disney-film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Escape To Witch Mountain (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken