Verenigde Staten 1994. Komedie van Alan Metter. Met o.a. Rider Strong, Jason Weaver, Richard Moll, Casey Sander en Teresa Ganzel.

VPRO Cinema

Twee jongens, Fast Eddie Egan (Weaver) and rijke snob Frederick Egan III (Strong) zijn afkomstig uit twee totaal verschillende sociale milieus. Ze hebben in het geheel niets met elkaar gemeen, behalve dezelfde voor- en achternaam. Als zij op zomerkamp (zo`n typisch Amerikaanse gewoonte voor de grote vakantie) gaan, worden hun bestemmingen, die aan hetzelfde meer liggen per abuis verwisseld. De verwende Egan III komt terecht in een soort werkkamp voor jeudigde delinquentjes, waar Sergeant Waldren (Walder) met de ijzeren knoet het gezag draagt. Ondertussen zit het uitgekookte straatschoffie Fast Eddie in een chique hotelkamer, met de dure naam Reagan Suite (naar een conservatieve Amerikaanse president genoemd die zijn carrière als filmster begon). Fast Eddie begint te genieten van het luxe leventje en leuke meisjes. Beide jongens weten zich aan hun ongewilde omstandigheden aan te passen en leren en passant een paar waardevolle zaken over het leven zoals het feit dat vooroordelen fout zijn en dat per saldo het harde leven in het kamp van de sergeant op z'n minst verschoond is gebleven van de nare val- en slangenkuilen, waar het koud-kakkerige ballenvolkje zo bekend om staat. Het scenario van Patrick J. Clifton brengt die boodschap correct over maar als dramatisch geheel is het veel te zwakjes. Regisseur Metter had het allemaal heel wat leuker kunnen maken en het zou in het geheel niet verkeerd zijn geweest als hij het tempo wat meer had opgeschroefd. Het spel is door zijn zielloze leiding over de gehele linie veel te plichtmatig.

credits

Regie:
Alan Metter
Cast:
Rider Strong, Jason Weaver, Richard Moll, Casey Sander, Teresa Ganzel, Soleil Moon Frye, Nicole Leach, Barry Williams, Tighe Swanson, Victoria Edwards, John Steven Jones, Issac Lidsky
Jaar:
1994
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Summertime Switch (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken