Verenigde Staten 1994. Actiefilm van David Frost. Met o.a. Joe Don Baker, Carol Alt, Robert Chapin, Darlene Vogel en Gary Kasper.

VPRO Cinema

Tijdens een schermtoernooi doodt Alex Freyer (Chapin) per ongeluk zijn tegenstander. De gevolgen zijn voor hem desastreus: hij raakt in geestelijk en materieel verval; alleen zijn vriendin Elena (Vogel) blijft aan zijn zijde en gelooft nog in hem. Een geheimzinnige man in het zwart (Baker) doet hem een voorstel dat hem uit de problemen zou kunnen helpen: zwaardvechten in een stalen kooi net zolang totdat de tegenstander definitief is uitgeschakeld. De geestelijk weerloze Alexander gaat erop in, maar krijgt na een tijdje spijt. Dan merkt hij pas goed met wie hij werkelijk te doen heeft. De meedogeloze misdadigers nemen zijn lieve vriendin Elena gevangen. Nu moet hij wel doorgaan tot het bittere einde. Hij grijpt in de finale natuurlijk zijn kans om met dat gespuis af te rekenen. Een kinderlijk flutverhaaltje van nul en generlei waarde en de waardering is voor de eindeloze reeks gevechtssc[KA2]ene`s waaraan genreliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Joe Don Baker is sinister, maar hij heeft toch veel beter werk gespeeld. Scenario van Chapin (vandaar al dat geknok) en passend camerawerk van Mackenzie Waggaman.

credits

Regie:
David Frost
Cast:
Joe Don Baker, Carol Alt, Robert Chapin, Darlene Vogel, Gary Kasper, Jim Pirri, Don Stark, Henry Brow, Mark Arnott, Carlos Lauchu
Scenario:
Chapin
Muziek:
Jeff Beal
Jaar:
1994
Genres:
Actiefilm
Trefwoorden:
Kick-boksen, Martial-arts
Landen:
Verenigde Staten