Verenigde Staten 1994. Horror van Alan Smithee en Rick Rosenthal. Met o.a. Brad Johnson, Chelsea Field, James Naughton, Richard K. Olsen en Jan Rubes.

VPRO Cinema

Dit voor kabel-tv gemaakte, uiterst rommelige vervolg op Alfred Hitchcock`s klassieke film haalt het zelfs niet bij JONATHAN LIVINGSTON SEAGULL. Vogels beginnen plotseling weer mensen aan te vallen, in dezelfde eilandgemeenschap als de vorige keer (vandaar de gastrol van Hedren als Helen Matthews), maar met veel meer nep-bloedvergieten en veel minder spanning dan in Hitchcock's versie, plus een uiterst saaie cast. Het scenario levert een motivatie voor de woede van de vogels: milieuvervuiling. Valt deze film daar ook onder? Regisseur Rick Rosenthal gebruikte het pseudoniem Alan Smythee, en dat zegt al genoeg. Johnson is Ted Hocken, Field is May Hocken en Naughton speelt Frank Irving. Het scenario is van Ken Wheat, Jim Wheat en Robert Eisele, met camerawerk van Bruce Surtees. Gefilmd in Panavision.

credits

Regie:
Alan Smithee, Rick Rosenthal
Cast:
Brad Johnson, Chelsea Field, James Naughton, Richard K. Olsen, Jan Rubes, Tippi Hedren, Megan Gallagher, C.K. Bibby, Stephanie Milford, Alberta Watson, Sylvia Harman, Phil Loch, Jack Riel
Scenario:
Ken Wheat, Jim Wheat, Robert Eisele, Daphne du Maurier
Productie:
Ted Kurdyla, David A. Rosemont
Camera:
Bruce Surtees
Muziek:
Ron Ramin
Jaar:
1994
Alt. titels:
Birds II: Land's End, The, Land's End, Die Vègel II - Die Rckkehr
Genres:
Horror, Thriller
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Birds II: Land's End (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken