Verenigde Staten 1995. Komedie van Jodie Foster. Met o.a. Holly Hunter, Anne Bancroft, Charles Durning, Dylan McDermott en Geraldine Chaplin.

VPRO Cinema

Hunter die kunstwerken restaureert in een museum in Chicago, wordt ontslagen net voordat zij huiswaarts keert om Thanksgiving te vieren. Haar ouders, Bancroft en Durning, vallen haar lastig met domme vragen over haar vrijgezellenbestaan. Stevenson is Hunter`s zus die bezeten is van calorieën. Downey, Jr. komt onverwacht opdagen op de gezinsreünie als de homofiele broer. Bancroft die in beslag wordt genomen om het feestelijke eten voor te bereiden, zorgt met de nodige subtiliteit voor op-en aanmerkingen, die doel treffen. Durning is een komische, stuntelende vader. Regisseuse Foster (haar tweede film na LITTLE MAN TATE) maakt er een soort anti-vakantiefilm van, allicht bitterder dan gepland door de scenarist W.D. Richter, die zich baseerde op een kort verhaal van Chris Radant. Met een gelukkig, romantisch einde, dat geen verband houdt met de eerste, eerder grimmige helft van de film slaat Foster de plank mis. De fotografie van Lajos Koltai legt gepast de nadruk op de uniformiteit van het leven van de Amerikaanse middenklasse. Muziek van Mark Isham. Dolbygeluid.

credits

Regie:
Jodie Foster
Cast:
Holly Hunter, Anne Bancroft, Charles Durning, Dylan McDermott, Geraldine Chaplin, Cynthia Stevenson, Steve Guttenberg, Claire Danes, Austin Pendleton, Zachary Duhame, Emily Ann Lloyd, David Strathairn, Emily Lloyd, Robert Downey jr
Scenario:
W.D. Richter
Productie:
Peggy Rajski, Jodie Foster
Camera:
Lajos Koltai
Muziek:
Mark Isham
Geluid:
Christopher Newman
Montage:
Lynzee Klingman
Jaar:
1995
Alt. titels:
Deadly Desires
Genres:
Komedie, Drama, Experimenteel
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Home for the Holidays (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken