Duitsland 1993. Thriller van Lienhard Wawrzyn en Leinhard Wawrzyn. Met o.a. Manfred Krug, Ulrich Muehe, Meret Becker, Marijam Agischewa en Klaus Manchen.

VPRO Cinema

Dr. Otto Skrodt (Krug), ooit in het verleden van de DDR naar het Westen gegaan, gaat het voor de wind. Hij heeft een goedlopende stoeterij en is parlementslid. Bovendien is zijn tweede vrouw jong, mooi en lief. Hij aast op een baantje als staatssecretaris. Zijn dochter Isabella (Becker) was hem allang gesmeerd en woont uit de buurt, maar weet dat hij ooit informant voor de Stasi was. Werner Rogatsch (Manchen) was de Stasi officier, die Dr. Otto recruteerde; hij zit nu op zwart zaad. Kalle Kamiminski (Muehe) duikt op; hij zuchtte heel wat jaren in een DDR-gevangenis wegens een vluchtpoging naar het Westen. Wat Kalle niet weet is dat Dr. Otto hem heeft verraden; wat Dr. Otto weer niet weet is dat Kalle met Isabella ging. Als het uitkomt dat hij voor de Stasi heeft gewerkt, heeft Otto het in alle opzichten gehad. Kalle wil erachter komen, wie de verrader was en hij wil zijn geliefde Isabella weer terugvinden. Als Kalle bij Otto opduikt, probeert Otto hem met hulp van Werner koud te maken. Schitterende plot-elementen in een eersteklas vertolkte thriller, waarbij de gejaagde de jager wordt. Helaas zitten er een paar onwaarschijnlijkheden in het scenario van regisseur Wawrzyn die zijn eigen roman verfilmde, maar die doen beslist geen (definitieve) afbreuk aan het geheel. Goed camerawerk van Martin Kukula. Een Blaue was een niet-officiële informant van de Stasi en diens naam stond met blauwe inkt op de dossiers geschreven.

credits

Regie:
Lienhard Wawrzyn, Leinhard Wawrzyn
Cast:
Manfred Krug, Ulrich Muehe, Meret Becker, Marijam Agischewa, Klaus Manchen, Hanns Zischler, Margret Voelker, Jean Claude Mawila, Ralf Hirsch, Lienhard Wawrzyn, Ulrich Mühe
Scenario:
Lienhard Wawrzyn
Muziek:
Jürgen Knieper, Wolfgang Hammerschmid
Jaar:
1993
Alt. titels:
Blaue, Der
Genres:
Thriller, Komedie
Trefwoorden:
Zwarte komedie
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Der Blaue (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken