Australiƫ 1992. Komedie van George Miller. Met o.a. Olympia Dukakis, Sigrid Thornton, Derek Fowlds, Bill Kerr en Steve Bisley.

VPRO Cinema

Canadese Alma Harris (Dukakis) gaat naar Sydney in Australi[KA3]e om haar dochter Elizabeth (Thornton) te bezoeken, die getrouwd is met een politcus. Omdat er binnenkort verkiezingen zijn, hebben dochter en schoonzoon het veel te druk om moeder te ontvangen. Het is heet, want het is zomer. Dukakis leent van haar kleindochter`s vriendje een oude Chevrolet Bel Air 1959 uit en moeder gaat op weg naar Melbourne, waar ze overigens niet zal aankomen. In feite bevat de film een viertal belevenissen van de zestig-jarige Canadese. Ze komt eerst in aanraking met een vriendelijk stel, die oplichters blijken te zijn. Ze krijgt daarna een baantje in een winkel van sinkel in een verlaten gebied, maar de eigenaar van de zaak laat zijn oog iets te veel op haar vallen. Nadat ze een ceremonie heeft bijgewoond bij de Aborigines (die haar blote borsten beschilderen) krijgt ze het in de woestijn aan de stok met Dutch (Fowlds) de bestuurder van een camper, een soort bejaarde hippie met het voorkomen van een Hell`s Angel. Hij drukt haar in de kant en ze krijgt een lekke band. Bij het verwisselen van de band reikt de eigenaar van de goed uitgeruste kampeerauto haar de helpende hand. Het blijkt een rondtoerende tandarts te zijn. Het loopt goed af, hoewel de meeste kijkers wel zullen afhaken v[KA1]o[KA1]or het zo ver is, want de film is veel te tam. Het scenario is van Robert Caswell, die de film produceerde, en het boek [KL]Alone in the Australian Wilderness[KLE] van Gladys Taylor bewerkte. De mare gaat dat het scenario grotendeels geschreven werd door Eleanor Whitcombe, maar vroegtijdig afhaakte. De regie van Miller (MAD MAX) is routineus en sans esprit; het camerawerk is van David Connell. Panavision, Dolby.

credits

Regie:
George Miller
Cast:
Olympia Dukakis, Sigrid Thornton, Derek Fowlds, Bill Kerr, Steve Bisley, Andrea Moor, Pippa Grandison, Martin Jacobs, Aden Young, Gerry Connolly, Jenny Williams, Anne Looby
Scenario:
Robert Caswell
Productie:
Robert Caswell, Bernard Terry
Camera:
David Connell
Muziek:
David McHugh
Montage:
Henry Dangar
Jaar:
1992
Alt. titels:
Round The Bend
Genres:
Komedie, Romantiek, Film noir, Drama
Trefwoorden:
Tragikomedie, Romantische komedie
Landen:
Australiƫ

op televisie
0 uitzendingen

Over The Hill (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken