Duitsland/Tsjechoslowakije/Spanje/Oostenrijk 1989. Drama van Rainer Wolffhardt. Met o.a. Michael Roll, Fernando Guillen, Ditte Schupp, Jana Dolanská en Michel Subor.

VPRO Cinema

In de 17e eeuw lijdt Europa onder een zekere heksenterreur. Ook de jonge jager Roll wordt van een verbond met de duivel beschuldigd. Zowat alle vrouwen uit zijn entourage worden verklikt en gefolterd als heksen. Naar de bekende, gelijknamige roman van Ludwig Ganghofer (1855-1920) (in het Nederlands vertaald als De man in 't zout). Door veelfilmer Wolffhardt met veel zin voor Heimat-toestanden in beeld gebracht als tweedelige tv-film. Speelt in de omgeving van Salzburg, niet ver van de Salzberg en Berchtesgaden, het geliefde Alpenoord van Adolf Hitler; nou, dan weet u het wel. Scenario van regisseur en Joachim Hammann. Camerawerk van Carl Friedrich Koschnick.

credits

Regie:
Rainer Wolffhardt
Cast:
Michael Roll, Fernando Guillen, Ditte Schupp, Jana Dolanská, Michel Subor, Patricia Adriani, Rolf Illig, Manfred Andrae, Miloš Pietor, Kurt Jaggberg, Britta Fischer, Jan Vlasák
Scenario:
Rainer Wolffhardt
Camera:
Carl-Friedrich Koschnick
Muziek:
Bert Breit
Jaar:
1989
Alt. titels:
Mann im Salz, Der
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Heimatfilm, Televisiefilm
Landen:
Duitsland, Tsjechoslowakije, Spanje, Oostenrijk

op televisie
0 uitzendingen

Der Mann im Salz (1989) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken