Frankrijk 1993. Drama van François Luciani. Met o.a. Virgile Bayle, Anne Coesens, Vanessa Guedj, Jean-Pierre Bagot en Roland Blanche.

VPRO Cinema

Twee Franse boeren, keuterboer Fernand (Blanche) en grootgrondbezitter Anselme (Bagot), die in 1939 al een tijdje in onmin leven, besluiten vrede te sluiten. Als kroon op de verzoening zullen hun resp. kinderen, de zoon van Anselme, Fran[KA10]cois (Bayle) en de dochter van Blanche, Claire (Guedj) met elkaar trouwen. Fran[KA10]cois is echter verliefd op Marie (Co[KA3]esens), de oudere zus van Claire. Komt daar nog bij dat Marie een onecht kind blijkt te zijn; ze werd in 1917 geboren uit een gepassioneerde verhouding tussen een Duitse krijgsgevangene en Fernand`s vrouw Yvonne (Arditi). Juist aan de vooravond van WO II, meldt de echte vader van Marie, Friedrich (Leysen) zich aan. Melodramatische toestanden stapelen zich op in een lange tv-film (in twee delen), geschreven door Sylvain Joubert (die ook voor de dialogen tekende) en Pierre Lary, naar een 'ideetje' van Roland Gritti. De Vlaamse acteur Leysen is wel overtuigend als de Duitse biologische vader, die nazi-Duitsland ontvlucht. Jean-Pierre Gallo produceerde het geheel.

credits

Regie:
François Luciani
Cast:
Virgile Bayle, Anne Coesens, Vanessa Guedj, Jean-Pierre Bagot, Roland Blanche, Johan Leysen, Dora Doll, Catherine Arditi, Vincent Winterhalter
Scenario:
Sylvain Joubert
Jaar:
1993
Alt. titels:
Feux de la Saint-Jean, Les
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Steden-drama
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Les feux de la Saint-Jean (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken