Verenigde Staten 1993. Sciencefiction van Christopher Guest. Met o.a. Daryl Hannah, Daniel Baldwin, William Windom, Christi Conaway en Paul Benedict.

VPRO Cinema

In het stadje Arnold in Californi[KA3]e is de stille maar rijke Hannah getuige van het bezoek van een UFO. Niemand gelooft haar natuurlijk, maar haar echtgenoot Baldwin die haar doorlopend bedriegt, ziet er wel de kans in om haar te laten opnemen in een inrichting. Voordat het echter zover is, wordt Hannah door de ruimtewezens ontvoerd. Ze keert terug naar huis, maar de eerste keer dat ze zich razend maakt begint ze te groeien en te groeien en te groeien. Wat een pastiche had moeten worden van de monster- film uit de jaren 1950 groeide uit tot een rampzalige onderneming die slechts opvalt door het zeer slechte spel en de povere speciale effecten van Gene Warren, Jr. Wie echte camp wil zien kan beter de originele versie uit 1958 bekijken. Guest bewerkte (haast letterlijk op het einde na dat zeer stupide overkomt) het scenario van Mark Hanna en tekende bovendien voor de fotografie. In Europa uitgebracht in de zalen. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Christopher Guest
Cast:
Daryl Hannah, Daniel Baldwin, William Windom, Christi Conaway, Paul Benedict, O'Neal Compton, Victoria Haas, Frances Fisher, Hamilton Camp, William Window
Scenario:
Mark Hanna, Joseph Dougherty
Productie:
Debra Hill, Daryl Hannah, Chuck Binder
Camera:
Christopher Guest
Muziek:
Nicholas Pike
Geluid:
Phillip Mitchell
Montage:
Edward Mann
Jaar:
1993
Alt. titels:
Attack of the 50 Ft. Woman
Genres:
Sciencefiction, Komedie
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen