Verenigde Staten 1994. Horror van John Carpenter. Met o.a. Sam Neill, Julie Carmen, Jürgen Prochnow, Charlton Heston en David Warner.

VPRO Cinema

De beroemde auteur van horrorverhalen Prochnow is verdwenen. Ook zijn manuscript van het laatste deel van een serie boeken is weg. Er bestaat geen kopie van. Volgens ingewijden zou het boek zo verschrikkelijk eng zijn dat hij de lezer tot waanzin drijft. Uitgever Heston stelt verzekeringsagent Neill aan om de schrijver en zijn werk terug te vinden. De zoektocht leidt hem naar het geïsoleerde dorpje Hobb's End in de staat New England. Daar begint voor Neill een ware nachtmerrie. Na zijn Hollywood- avonturen is Carpenter teruggekeerd naar wat hij duidelijk het beste kan: de onafhankelijke low-budget film waarin hij al zijn fantasie de vrije loop kan laten. Deze film die qua sfeer duidelijk gebaseerd is op H.P. Lovecraft's On The Mountains of Madness werd geschreven door Michael De Luca en Desmond Cates en is zeker niet voor lichtgevoelige zielen. Knappe, passende fotografie van Gary B. Kibbe. Cinemascope. Dolby Stereo.

credits

Regie:
John Carpenter
Cast:
Sam Neill, Julie Carmen, Jürgen Prochnow, Charlton Heston, David Warner, John Glover, Bernie Casey, Peter Jason, Frances Bay, Conrad Bergschneider
Scenario:
Michael De Luca
Productie:
Sandy King
Camera:
Gary B. Kibbe
Muziek:
John Carpenter, Jim Lang
Montage:
Edward A. Warschilka
Jaar:
1994
Alt. titels:
Die Mèchte des Wahnsinns
Genres:
Horror, Sciencefiction, Thriller
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

In The Mouth Of Madness (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken