Italië/​Frankrijk 1994. Drama van Roberto Benigni. Met o.a. Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Michel Blanc, Jean-Claude Brialy en Massimo Girotti.

VPRO Cinema

Benigni is een werkloze nietsnut met aardig wat ambities. Vrienden heeft hij niet, ook niet in het flatgebouw waar hij woont. Om aan geld te komen neemt hij hier en daar wat klusjes aan, w.o. een tuincentrum waar het falikant fout gaat. Een collega maakt hem attent op de plaatslijke schone, die nymfomaan is. Als Benigni een kansje wil wagen, pakt hij de verkeerde. Dat mens denkt dat ze te maken heeft met de seriemoordenaar die de stad onveilig maakt en reeds achttien slachtoffers gemaakt heeft. Doldwaze film met een bittere ondertoon. Benigni die samen met Vincenzo Cerami het scenario schreef, maakt gebruik van puur cabaret, slapstick, running gags en satire om een satirisch beeld op te trekken van de (hedendaagse) maatschappij. Somber en poëtisch in beeld gebracht door Carlo Di Palma. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Roberto Benigni
Cast:
Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Michel Blanc, Jean-Claude Brialy, Massimo Girotti, Dominique Lavanant, Franco Mescolini, Ivano Marescotti, Laurent Spielvogel
Scenario:
Vincenzo Cerami
Camera:
Carlo Di Palma
Muziek:
Evan Lurie
Jaar:
1994
Alt. titels:
Mostro, Il, Monstre, Le, Le monstre
Genres:
Drama, Horror, Komedie
Trefwoorden:
Sociaal drama, Splatter movie, Satire
Landen:
Italië, Frankrijk