Zwitserland/​Frankrijk/​Canada/​Duitsland/​Hongarije 1994. Horror van Ildikó Enyedi. Met o.a. Gary Kemp, Sadie Frost, Alexander Kaidanovski, Peter Vallai en Alexandra Wasscher.

VPRO Cinema

Kemp verzinkt in een zware depressie nadat hij tijdens een gijzeling per ongeluk een meisje heeft doodgeschoten. Hij was de beste schutter van het politiecorps. Er hangt hem nu ontslag boven het hoofd. Hij krijgt voor een cruciale schiettest van een collega drie magische kogels. Door driemaal in de roos te schieten wint hij weer het vertrouwen van zijn superieuren. Hij krijgt de opdracht een schaakgrootmeester te bewaken, maar als hij niet met de politie wil samenwerken moet het in het geheim gebeuren. Hij krijgt nog meer magische kogels, maar verspilt ze in een snoeverige bui. Er blijft nu nog maar één kogel over. Die is van de duivel en zal alleen maar dat doel raken die de kogel wenst. Vreemde mengeling van politiefilm en satanisme, een betoverende combinatie van spanning, poëzie en fantasy die zich op twee tijdsniveau's afspeelt. Enyedi en Laszlo Revesz lieten zich inspireren door de opera Der Freischütz van Carl Maria Von Weber. Fotografie van Tibor Mathe. Ook bekend als MAGIC HUNTER.

credits

Regie:
Ildikó Enyedi
Cast:
Gary Kemp, Sadie Frost, Alexander Kaidanovski, Peter Vallai, Alexandra Wasscher, Ildiko Toth, Matthias Gnädinger, Natalie Conde
Camera:
Tibor Máthé
Muziek:
Gregorio Paniagua
Jaar:
1994
Alt. titels:
Magic Hunter
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Satanisme
Landen:
Zwitserland, Frankrijk, Canada, Duitsland, Hongarije