Verenigd Koninkrijk 1993. Komedie van Mandie Fletcher. Met o.a. Brenda Fricker, Jane Horrocks, Imelda Staunton, Jonathan Pryce en Edward Woodward.

VPRO Cinema

Het grote probleem van Horrocks is haar moeder, Fricker. Zij is in de twintig, net als haar zus Staunton, maar ze worden nog steeds gedomineerd door hun moeder. Staunton amuseert zich met een mannelijke stripper, maar wanneer Horrocks onschuldig gaat lunchen met Dr. Pryce is dit reden genoeg voor mama om haar openlijk te vernederen. Op een dag ontdekt Horrocks een boek over beroemde Britse moordenaars en dit boek verandert haar leven. Vanaf dat ogenblik krijgt ze raad van illustere beroemdheden als Kate Webster (Whitelaw), Jack the Ripper (Mills), Dr. Crippen (Bennett) en George Smith (Hyde). Kostelijke zwarte komedie die het cynische van THE LADYKILLERS mengt met het absurde van BLACK ADDER (waarvan Fletcher ook de regie deed). Origineel is zeker het casten van enkele Britse topacteurs in de rollen van de moordenaars. Glenn Chandler schreef het leuk bedachte scenario, dat in beeld gezet werd door Richard Greatrex.

credits

Regie:
Mandie Fletcher
Cast:
Brenda Fricker, Jane Horrocks, Imelda Staunton, Jonathan Pryce, Edward Woodward, Billie Whitelaw, Hywell Bennett, John Mills, Jonathan Hyde, Ian Abbey
Muziek:
Richard Harvey
Jaar:
1993
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Zwarte komedie
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Deadly Advice (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken