Frankrijk 1995. Misdaad van Didier Albert. Met o.a. Florence Pernel, Richard Berry, Anne Richard, Frédéric Diefenthal en Arsène Jiroyan.

VPRO Cinema

Topatlete Marion (Richard) dient een klacht in wegens verkrachting door twee atletiekkampioenen. Die beweren echter dat Marion hen heeft uitgedaagd en dat er verder niets is gebeurd. Onderzoeksrechter Florence Larrieu (Pernel) wordt met de zaak belast. Ze maakt kennis met Jacquin (Berry), een zakenman zonder scrupules die de belangrijkste sponsor van de atletiekclub is. Jacquin zet Marion onder druk om de aanklacht in te trekken. Een misdaadfilm waarin meer gepraat dan gehandeld wordt. Door het trage tempo gaat de kijker zich vervelen en verliest zijn belangstelling. Het scenario is van Daniel Saint-Hamont naar een verhaal van Sophie Deschamps, die zich liet inspireren door de waargebeurde en ophefmakende verkrachtingszaak van atlete Catherine Moyon De Baecque in 1991. Het camerawerk is van Jean- Bernard Aurouet. Aflevering 3 van het eerste seizoen, nummer 3 van 32.

credits

Regie:
Didier Albert
Cast:
Florence Pernel, Richard Berry, Anne Richard, Frédéric Diefenthal, Arsène Jiroyan, Yves Afonso, Thierry Neuvic, Vincent Elbaz, Elisa Maillot, Nicole Jamet, Dolores Torres, Henri Deus, Marie Collins, Guillaume Canet, Jean-Pierre Hutinet, Pierre Hatet, Matthew Geczy, Hassan Tess, Fabrice Bagni
Scenario:
Daniel Saint-Hamont
Camera:
Jean- Bernard Aurouet
Muziek:
Serge Franklin
Schrijver:
Sophie Deschamps
Jaar:
1995
Alt. titels:
Juge est une femme : Le secret de Marion, Le, Secret de Marion, Le
Genres:
Misdaad, Sportfilm
Trefwoorden:
Policier
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen