Verenigde Staten/Duitsland 1994. Sciencefiction van Holger Neuhauser, Klaus Knoesel en Holger Neuhäuser. Met o.a. John Rhys-Davies, Rick Overton, Michael Des Barres, Catherine Punch en Patrick Brymer.

VPRO Cinema

In het 14e eeuwse Engeland trommelt Sir Overton zijn vrienden bij elkaar voor een nieuwe kruistocht naar Jerusalem, ondanks de protesten van zijn kersverse bruid Punch. Plotseling worden ze aangevallen door buitenaardsen, maar de ridders slaan keihard terug, maar de piloot overleeft het gevecht. Onder de leiding van priester Rhys-Davies verplichten ze de piloot om hen naar Jerusalem te brengen, maar deze laatste zet koers naar zijn planeet in gezelschap van de bonte verzameling kruisvaarders. Monty Python-achtige bewerking van de serieuze roman van Poul Anderson die door gebrek aan timing compleet de mist ingaat. De humor mist alle spontaniteit en de paar goede gags zijn gekopiëerd van de illustere voorgangers. De buitenaardse wezens zijn grappig, maar die kunnen de film niet redden. Jürgen Egger en Robert C. Brown bewerkten het boek tot scenario. Duistere fotografie van Wolfgang Alchholzer. Door Roland Emmerich in het Engels geproduceerd. Panavision. Dolby Stereo S.R.

credits

Regie:
Holger Neuhauser, Klaus Knoesel, Holger Neuhäuser
Cast:
John Rhys-Davies, Rick Overton, Michael Des Barres, Catherine Punch, Patrick Brymer, Debbie Lee Carrington, Rinaldo Talamonti, Ray Cokes
Muziek:
4. Stock
Jaar:
1994
Alt. titels:
High Crusade, The
Genres:
Sciencefiction, Komedie
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

The High Crusade (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken