Verenigde Staten 1993. Drama van Abel Ferrara. Met o.a. Harvey Keitel, Madonna, James Russo, Nancy Ferrara en Reilly Murphy.

VPRO Cinema

Regisseur Keitel begint aan de opnamen van zijn nieuwe film THE MOTHER OF MIRRORS. Het is een intens huis clos-drama over een op de klippen gelopen huwelijk dat vooral gekenmerkt werd door een tomeloos experimenteren met seks, drank en drugs. De rol van de vrouw wordt gespeeld door Madonna, terwijl de mannelijke hoofdrol gereserveerd werd voor Russo. Een film over het maken van een film, complex verteld doordat Ferrera diverse verhaal-niveaus door elkaar haalt: beelden van de repetities worden afgewisseld met werkopnames, op video geregistreerde monologen en het dagelijkse leven op en buiten de set. Het huwelijk van Keitel speelt eveneens een grote rol. Knappe vertolking van Madonna, enerzijds kwetsbaar en ontredderd, terwijl haar imago van superster voor een bevreemdend spiegeleffect zorgt. Een chaotisch maar uitzinnig scenario van Ferrara en Nicholas St. John, gefotografeerd door Ken Kalsch. Dolby Stereo. Ook bekend als DANGEROUS GAME.

credits

Regie:
Abel Ferrara
Cast:
Harvey Keitel, Madonna, James Russo, Nancy Ferrara, Reilly Murphy, Leonard Thomas, Victor Argo, Reilly Murphy, Nancy Ferrara
Scenario:
Nicholas St. John
Productie:
Mary Kane
Camera:
Ken Kalsch, Ken Kelsch
Muziek:
Joe Delia
Montage:
Anthony Redman
Jaar:
1993
Alt. titels:
Dangerous Game
Genres:
Drama, Experimenteel
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Snake Eyes (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken