Verenigde Staten 1994. Horror van Ernest R. Dickerson. Met o.a. Billy Zane, William Sadler, Brenda Bakke, CCH Pounder en Dick Miller.

VPRO Cinema

Sadler is in het bezit van de laatste sleutel van de schepsels der duisternis. Hij wordt achternagezeten door Zane die het kleinood wil bemachtigen om de macht der demonen over de aarde uit te breiden. Sadler vindt onderdak in een tot hotel omgebouwde kerk. Pech voor de gasten die er juist verblijven, want Zane roept zijn kwelgeesten op en die maken zich klaar voor een hels beleg. De eerste bioscoopfilm die voortvloeide uit op de populaire horror-tv-reeks. Een huiveringwekkende story die met een knipoogje verteld wordt. Een lekkernij voor de liefhebbers van het genre, geschreven door Mark Bishop, Ethan Reiff en Cyrus Voris, geïnspireerd op een verhaal uit het stripmagazine van William M. Gaines. Gilbert Adler regisseerde de inleiding. Bloedstollende fotografie van Rick Bota. Richard Donner, Walter Hiller en Robert Zemeckis zijn drie van de uitvoerende producenten. DTS Stereo/Digital.

credits

Regie:
Ernest R. Dickerson
Cast:
Billy Zane, William Sadler, Brenda Bakke, CCH Pounder, Dick Miller, Thomas Haden Church, John Schuck, Gary Farmer, Charles Fleischer, John Kassir, Jada Pinkett Smith
Scenario:
Mark Bishop, Cyrus Voris, Ethan Reiff, Mark Bishop
Muziek:
Ed Shearmur, Michael Kamen, Danny Elfman
Jaar:
1994
Alt. titels:
Demon Knight, Tales From The Crypt: Demon Knight
Genres:
Horror
Trefwoorden:
Monsterfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen