Duitsland/Hongarije 1990. Drama van Károly Makk. Met o.a. Hans Christian Blech, Mathieu Carrière, György Cserhalmi, Károly Eperjes en Timea Rába.

VPRO Cinema

Dorre film gemaakt ter gelegenheid van de 34e herdenking van de Hongaarse opstand in november 1956. De handeling vindt plaats in een overvolle gevangeniscel met een bont gezelschap, dat op de uitvoering van hun doodvonnis wacht: professor Blech, vrijheidsstrijder Cserhalmi, voormalig officier van de veiligheidsdienst Eperjes, legermajor Carrière, zigeuner van afkomst, die door de bewakers vreselijk vernederd wordt en nog een drietal randfiguren. Hun onderlinge solidairiteit, de angst die ieder van hen ondergaat en de nood, waarin zij zich bevinden, worden afgewisseld door flash-backs over hun verleden, inclusief een love-interest van Cserhalmi met een dartele guerilla. Om het saaie geheel verder nog te doorbreken, mogen we mee in de droomwereld van gevangenisdirekteur Andorai. De zwakke regie en het dito scenario van regisseur Makk zijn er de oorzaak van dat de ervaren hoofdrollen beneden hun normale peil presteren. Camerawerk van Miklós Biró. Naar het korte verhaal van Mihály Kornis.

credits

Regie:
Károly Makk
Cast:
Hans Christian Blech, Mathieu Carrière, György Cserhalmi, Károly Eperjes, Timea Rába, Tibor Gazdag, Denes Ujlaki, Janos Csanyi, Péter Andorai
Camera:
Miklós Biró
Muziek:
Kamilló Lendvay
Jaar:
1990
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Gevangenisfilm, Politiek
Landen:
Duitsland, Hongarije

op televisie
0 uitzendingen

Magyar rekviem (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken