USSR 1991. Komedie van Bakhtiyar Khudojnazarov en Bakhtyar Khudojnazarov. Met o.a. Firuz Sabzaliev, Timur Tursuniv, N. Arifova, I. Tabarowa en R. Kurbanov.

VPRO Cinema

Interessant en verfrissend debuut van Khudojnazarov, toen nog maar 26 jaar oud. Twee broers, Farukh (Saaliyev), die zeventien is en Potsjik (Tursunov), die zeven jaar is, stappen in een gammele goederentrein in Russisch Centraal Azi[KA3]e met de bedoeling af te reizen naar hun vader, een dokter, die praktizeert in een kuuroord in de bergen van de Sovjetrepubliek Tadzjikistan (op de grens met Afghanistan, Pakistan en de Chinese Volksrepubliek). De oudste is zich bewust geworden van hun uitzichtloze toestand en hoopt voor hem en zijn jongere broertje op een betere toekomst. Eenmaal aangekomen bij hun vader begrijpen zij algauw dat het ook daar niet beter is en vervolgen zij hun weg. Strak gefilmd met camerawerk van Georgi Dzalaev, dat doet denken aan de Italiaanse neorealisten van vlak na WO II (1939-44). Het scenario is van regisseur Khudojnazarov en Leonid Makhkamov. Meervoudig bekroond. Mono.

credits

Regie:
Bakhtiyar Khudojnazarov, Bakhtyar Khudojnazarov
Cast:
Firuz Sabzaliev, Timur Tursuniv, N. Arifova, I. Tabarowa, R. Kurbanov, N. Bekmurodov, Timoer Toersoeniv, Firoez Sabzalijev
Scenario:
Bakhtiyar Khudojnazarov
Camera:
Georgy Dzalajev
Muziek:
Achmad Bakaev
Geluid:
Roestam Achadov
Jaar:
1991
Alt. titels:
Broertje lief
Genres:
Komedie, Drama, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Road-movie, Tragikomedie, Sociaal drama, Politiek
Landen:
USSR

op televisie
0 uitzendingen

Bratan (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken