Italië/Oostenrijk/Duitsland 1958. Drama van Hanns Schott-Schöbinger. Met o.a. Marisa Allasio, Rik Battaglia, Carl Wery, Paul Bösiger en Ellen Schwiers.

VPRO Cinema

Hevig verontwaardigd dat ze gebruikt zou zijn door haar vriend, arbeider Battaglia als alibi voor zijn smokkelpraktijken, trekt de jonge Allasio uit de Italiaanse Tirol naar haar oom Wery in een klooster, hoog in de Alpen. Daar ontmoet ze jeugdvriend Bösiger, die ze het hoofd op hol maakt en hem aan het twijfelen brengt over het celibaat. Oom Wery verongelukt en de geschokte Bösiger ziet dit als een teken en trekt zich definitief terug in het klooster. De jonge vamp Allasio daalt weer af in de richting van de Po-vlakte, waar ze zich verzoent met haar vriend, wegwerker Battaglia. Film met een moraal die zo vals is, als de zee diep is. Van Battaglia hoorden we later toch meer en het scenario voor deze film naar een idee van regisseur Schott-Schöbinger en J.F. Perkonig werd geschreven door een zekere Johannes Mario Simmel, die tien jaar later enige decennia lang z'n zakken mocht vullen met de opbrengsten van dikke bestsellers die hij schreef voor het Groot-Germaanse publiek. Deze draak kan echter veertig jaar na zijn première echt niet meer! Achter de camera stond Franz Weihmayr.

credits

Regie:
Hanns Schott-Schöbinger
Cast:
Marisa Allasio, Rik Battaglia, Carl Wery, Paul Bösiger, Ellen Schwiers, Jan Hendriks, Benno Kusche, Ernst Stahl-Nachbaur
Camera:
Franz Weihmayr
Muziek:
Peter Sandloff
Schrijver:
Hanns Schott-Schöbinger
Jaar:
1958
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Italië, Oostenrijk, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Nackt wie Gott sie schuf (1958) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken