Verenigde Staten 1995. Mysterie van Vincent McEveety en Linda Gehringer. Met o.a. Peter Falk, Rod Steiger, George Wendt, Jeff Yagher en Jay Avocone.

VPRO Cinema

De inmiddels 69-jarige Falk als de morsige Lt. Columbo, nu met een scenario van Peter S. Fischer (dus niet meer van het oorspronkelijke vaste schrijversduo William Link en Richard Levinson) in een netelige zaak rondom de renstal van Wendt. Zijn broertje Yagher is verslingerd aan gokken en spelen, waardoor hij enorme schulden maakt. Wendt besluit hem uit de weg te ruimen en de schuld in de schoenen te schuiven van bookmaker Avocone (die ook koud gemaakt wordt), maar rekent uiteraard buiten de waard als Columbo met het geval belast wordt. 'Klassieke' aflevering uit de serie die in 1968 begon en ooit bedoeld was voor Bing Crosby als Lt. Columbo - Falk kreeg de rol omdat Crosby het liet afweten.

credits

Regie:
Vincent McEveety, Linda Gehringer
Cast:
Peter Falk, Rod Steiger, George Wendt, Jeff Yagher, Jay Avocone, Linda Gehringer, Bruce Kirby, Don Calfa, William Bogert, Shani Wallis, John Finnegan, Gerry Gibson, Justin Lord, Alex Henteloff, Karen Mayo-Chandler, Burt Young, Ed Begley jr, Rod Stieger
Jaar:
1995
Alt. titels:
Strange Bedfellows, Seltsame Bettgenossen, √Čtrange association, Une, Strange bedfellows
Genres:
Mysterie, Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen