Italiƫ 1990. Fantasy van Drake Floyd. Met o.a. Michael Stephenson, Connie McFarland, George Hardy, Margo Prey en Robert Ormsby.

VPRO Cinema

Voor de eerste film heb je als kijker al een bijzondere instelling nodig om hem te kunnen waarderen. Het vervolg dat ruim vier jaar later gemaakt werd en in zijn land van oorsprong meer dan drie jaar op de plank lag voordat het op video in premi[KA2]ere ging, is vlees noch vis. De trollen, vergetari[KA3]ers van huis uit, bieden vermomd als landbouwers (menselijke) passanten voedsel aan, waardoor zij in groente veranderen (je moet er maar op komen!), zodat... enz... enz. Hier tussendoor is een intrige geweven, waarin de kleine Joshua Waits (Stephenson) droomt over zijn overleden grootvader, die door een spook wordt geplaagd. Hij verdrijft het fantoom, zodat de ziel van zijn opa rust vindt. De prent heeft dus een idioot verhaal en is als film verder zo plat als een dubbeltje. U wordt afgeraden te gaan kijken. Het scenario is van regisseur Floyd, maar dat is een pseudoniem voor Claudio Fragasso. Ook kom je tegen dat het scenario op naam staat van Clyde Armstrong, maar achter dit pseudoniem zou zich niemand anders verbergen dan voornoemde Fragasso. Het camerawerk is van Giancarlo Ferrando. Mono.

credits

Regie:
Drake Floyd
Cast:
Michael Stephenson, Connie McFarland, George Hardy, Margo Prey, Robert Ormsby, Deborah Reed, Jason Wright, Darren Ewing, Jason Steadman, David McConell
Scenario:
Drake Floyd
Productie:
David Hills, Brenda Norris
Camera:
Giancarlo Ferrando
Muziek:
Carlo Maria Cordio
Jaar:
1990
Alt. titels:
Trolls 2, Trolls
Genres:
Fantasy, Horror
Trefwoorden:
Fantasy, Black magic, Monsterfilm
Landen:
Italiƫ

op televisie
0 uitzendingen

Troll II (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken