Verenigde Staten 1992. Komedie van Bob Logan. Met o.a. Corey Feldman, Jack Nance, Sarah Douglas, Bojesse Christopher en Johnny Cocktails.

VPRO Cinema

De eerste MEATBALLS film is t.o.v. deze prent al dertien jaar oud en de vraag doet zich voor of dit getal de film niet onder een ongelukkig gesternte heeft doen uitkomen. Het verhaaltje is dun, dom en achterlijk. Feldman, mislukt prof-waterskiër treedt in dienst van Nance die een waterskivakantie-oord drijft. De concurrentie komt van ambitieuze juffrouw Douglas die de scepter zwaait over een gelijksoortig recreatiebedrijf. Het hoogtepunt is een waterski-wedkamp tussen de rivaliserende ondernemingen, die door de gemene, maar niet onaantrekkelijke heks Douglas met ingehuurd gespuis wordt gesaboteerd. De sterwaardering van deze film, waarvoor regisseur Logan het scenario schreef, is bedoeld voor hen die honderdtwintig procent fan van de reeks zijn en vinden dat een dergelijke prul een meervoudige Oscar zou moeten krijgen en voor de grote schare van onvolwassenen die opgewonden kunnen raken bij het zien van tienermeisjes in hun onderbroek. Het camerawerk is van Vance Burberry en het geluid is Ultra-Stereo. De film kwam even in de bioscopen van Amerika's meest achtergebleven gebieden om daarna op betaal-tv en als videocassette enig gewin te maken.

credits

Regie:
Bob Logan
Cast:
Corey Feldman, Jack Nance, Sarah Douglas, Bojesse Christopher, Johnny Cocktails, J. Trevor Edmond, Paige French, John Mendoza, Bentley Mitchum, Christy Thom, Deborah Tucker
Camera:
Vance Burberry
Muziek:
Steve Hunter
Jaar:
1992
Genres:
Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Meatballs 4 (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken