Australiƫ 1994. Actiefilm van Michael Carson. Met o.a. Gary Sweet, Zoe Carides, Sonia Todd, Steve Bastoni en John Clayton.

VPRO Cinema

Haastig gemaakte bioscoopfilm voor de fans van de tv-serie, die (in Engeland en Australi[KA3]e) op dat moment al drie jaar hadden genoten van de actie op het kleine scherm. Helaas is het een niet al te logisch verhaal rond heldin Carides, verdacht van corruptie bij de drugsbrigade nadat haar collega (en wat buitenstaanders niet wisten, ook haar minnaar) is omgekomen bij een schietpartij. Ze wordt koeltjes ontvangen bij de vermaarde reddingsbrigade uit de titel, duikt tussen de lakens met haar nieuwe chef en wordt vervolgens geschorst. Als een gek een kleuterschooltje terroriseert met explosieven, wordt zij toch (nog) de heldin van de dag. Nou, dat is wel heel magertjes en jammer voor regisseur Carson, want dit is zijn bioscoopfilmdebuut - hiermee haalt hij Hollywood niet. Scenario van Debra Oswald die ze ook voor de tv-afleveringen maakte. Russell Bacon deed het camerawerk.

credits

Regie:
Michael Carson
Cast:
Gary Sweet, Zoe Carides, Sonia Todd, Steve Bastoni, John Clayton, Tammy McIntosh, Jeremy Callaghan, Belinda Cotterill, Jeremy Sims
Scenario:
Debra Oswald
Muziek:
John Clifford White
Jaar:
1994
Genres:
Actiefilm, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Australiƫ

op televisie
0 uitzendingen

Police Rescue (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken