Frankrijk 1990. Yves Boisset. Met o.a. Stéphane Freiss, Catherine Wilkening, Maxime Leroux, Kader Boukhanef en Jean-Pierre Bacri.

VPRO Cinema

Als dokter Freiss dienst heeft, wordt hij door collega Bisson en bevriende zakenman Wilson, de plaatselijke kandidaat van een extreem-rechtse partij, geroepen bij het ziekbed van een jongeman. Freiss meent dat hij opgenomen moet worden in het ziekenhuis, maar de heren weigeren. Enkele dagen later overlijdt de patiënt. Als Wilkening, journaliste bij de plaatselijke radio en hartsvriendin van Freiss, door de ether kritische geluiden laat horen over een 'beschermer', wordt zij het dodelijke slachtoffer van een verkeersongeval. Dokter Freiss kan niet anders dan op onderzoek uitgaan en ontdekt een slangenkuil, die gevuld is met fascistisch addergebroed, homoseksualiteit en drugs. Typische gallische film over het roeren in de politieke stront, die helaas mank gaat aan het gespring van de hak op de tak, en die voor kijkers buiten Frankrijk maar nauwelijks gevolgd kan worden. Scenario van Alain Scoff en regisseur Boisset. Fabio Conversi stond achter de camera.

credits

Regie:
Yves Boisset
Cast:
Stéphane Freiss, Catherine Wilkening, Maxime Leroux, Kader Boukhanef, Jean-Pierre Bacri, Jean-Pierre Bisson, Georges Wilson
Scenario:
Alain Scoff
Camera:
Fabio Conversi
Muziek:
Philippe Sarde
Jaar:
1990
Alt. titels:
Tribu, La
Trefwoorden:
Politiek
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La tribu (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken