Verenigde Staten 1960. Mysterie van Alfred Hitchcock. Met o.a. Paul Harman, Vera Miles, George Peppard, Paul Hartman en Bob Sweeney.

VPRO Cinema

Een oude conci[KA3]erge van een school (Hartman) geeft de vrouw (Dana) van een hoge ambtenaar een standje omdat ze zijn stopbord als klaarover genegeerd zou hebben. Gevolg: hij wordt ontslagen omdat de schoolleiding een anonieme brief kreeg, waarin staat dat hij met de kinderen, met name de meisjes, niet te vertrouwen is. Zijn kleindochter (Miles) en haar verloofde (Peppard) besluiten dit niet te pikken. Ze weten dat grootvader onschuldig is en ze gaan de zaak uitpluizen. Wat blijkt: een balletje kan heel vreemd rollen. Je denkt de hele tijd door te hebben hoe de vork in de steel zit, maar toch heeft Hitchcock voor een zeer onverwachte plotwending gezorgd in de finale (de oplettende kijker heeft echter aan het begin van de film de juiste hint al te pakken). Uitstekende vertolkingen van de hele cast. Charlotte Armstrong bewerkte haar eigen verhaal. John L. Russell zorgde voor de fotografie.

credits

Regie:
Alfred Hitchcock
Cast:
Paul Harman, Vera Miles, George Peppard, Paul Hartman, Bob Sweeney, Leora Dana, Warren Berlinger, Philip Ober, Jerry Paris, Alice Backes, Charity Grace, Leslie Barrett, Alexander Lockwood, Jack Albertson, Eve McVeagh, Tyler McVey, Joe Flynn, Barbara Beaird
Muziek:
Frederick Herbert
Jaar:
1960
Alt. titels:
Alfred Hitchcock Hour: Incident at A Corner, The, Incident at A Corner
Genres:
Mysterie, Horror, Thriller
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen