Griekenland 1962. Drama van Mihalis Kakogiannis. Met o.a. Irene Papas, Aleka Catseli, Yannis Fertis, Theano Joannidou en Notis Peryalis.

VPRO Cinema

De intrige van het klassieke drama van Euripides is groots, maar de moderne verfilming van Cacoyannis is dor en gekunsteld. Koning Agamemnon wordt bij zijn thuiskomst uit de oorlog in Troje voor de ogen van zijn kinderen, Electra en Orestes vermoord door zijn gemalin en haar minnaar. Later als Electra volwassen is en weer herenigd met haar broer neemt zij bloedig wraak op haar moeder. Het fraaie, natuurlijke landschap, waarin Cacoyannis gefilmd heeft, de spelprestatie van Papas als Electra en de eigentijdse muziek van Theodorakis vormen beslist pluspunten aan deze voor het overige zware film, die toch heel dicht staat bij gefilmd toneel. Regisseur Cacoyannis schreef zijn eigen scenario naar het klassieke stuk en de fotografie is van Walter Lassaly. Uitzending op tv dikwijls 10m korter.

credits

Regie:
Mihalis Kakogiannis
Cast:
Irene Papas, Aleka Catseli, Yannis Fertis, Theano Joannidou, Notis Peryalis, Theodore Demetriou, Phoebus Rhazis, Manos Katrakis, Aleka Katseli
Camera:
Walter Lassally
Muziek:
Mikis Theodorakis
Jaar:
1962
Genres:
Drama, Experimenteel
Trefwoorden:
Tragedie
Landen:
Griekenland

op televisie
0 uitzendingen

Electra (1962) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken