Duitsland/Frankrijk 1992. Drama van Guy Jacques. Met o.a. Jeanne Moreau, Micheline Presle, Dominique Pinon, Julien Guiomar en Claudio Bucella.

VPRO Cinema

De elf-jarige Basile (Bucella) woont bij zijn grootouders (Presle en Pinon). Zijn moeder ziet hij bijna nooit, want die heeft geen tijd voor hem. Grootvader is een excentrieke man, die krokodillen fokt. Op zolder woont oma`s halfzuster Rose (Moreau), die sedert WO II verlamd is. Rose liep tijdens de oorlog in een hinderlaag met haar vriend, Victor, die daarbij het leven liet. Basile en zijn tante Rose hebben een bijzondere relatie. Basile wordt verliefd op een zestien-jarig meisje, C[KA1]ecile (Bémol) en hij probeert haar in te palmen met de herinneringen, die zijn tante Rose hem verteld heeft. Gevoelige debuutfilm met een aankomende adolescent in de hoofdrol, hetgeen een Gallisch patent is. De regisseur schreef samen met Emmanuel List het scenario en de film kwam o.a. tot stand met fondsen van de Duitse bondsstaat Nordrhein-Westfalen, de Franse betaal-tv Canal Plus en de commerciële zender RTL-TVI, die franstalige uitzendingen in België verzorgt. Komt het best tot zijn recht op het kleine scherm en de confrontatie tussen veteranen Presle en Moreau is een fijn staaltje acteren. Camerawerk van Jerôme Robert.

credits

Regie:
Guy Jacques
Cast:
Jeanne Moreau, Micheline Presle, Dominique Pinon, Julien Guiomar, Claudio Bucella, Brigitte Bémol, Maria Schrader, Ernst Jacobi, Olivier Ythier
Camera:
Jérôme Robert
Muziek:
Jean-Claude Vannier
Jaar:
1992
Alt. titels:
Mein Name ist Victor
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Psychologisch drama
Landen:
Duitsland, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Je m'appelle Victor (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken