Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1993. Komedie van Leslie Megahey. Met o.a. Colin Firth, Ian Holm, Donald Pleasence, Nicol Williamson en Lysette Anthony.

VPRO Cinema

In het laatmiddeleeuwse Frankrijk - tussen 1403 en 1506 - werden in Frankrijk negentig dieren in beschuldiging gesteld van misdaden, gaande van bestialiteit tot moord. De dieren kregen een eerlijk proces en moesten bijgestaan worden tijdens de rechtsgang door een advocaat. Zo kon het gebeuren dat een ezelin die met een andere diersoort buiten haar boekje was gegaan, bedreigd werd met de doodstraf. Dankzij een goede raadsman ging zij vrijuit en kwam haar eigenaar te hangen. De uit Parijs afkomstige pleiter Richard Coutrois (Firth) die zich vestigt in het Noord-Franse Abbeville, krijgt te maken met een kosher varken, joodse zigeuners - hij wordt verliefd op de schone Samira (Annabi), en de meedogenloze openbare aanklager Pincheon (Pleasence). Het varken in kwestie wordt beschuldigd van moord op een jongetje. Te gekke, buitenissige film voor liefhebbers van typisch Britse humor vol ethnische grappen, grollen en gein. Het scenario is van regisseur Megahey en het camerawerk is van John Hooper. Hoedt u voor gecensureerde Amerikaanse versies, die bijna een kwartier korter zijn: er is te wellustig geknipt in de aantrekkelijke, maar enigszins vrije romantische scène's met Annabi. Rankcolor, Dolby SR. Ook bekend als THE ADVOCATE.

credits

Regie:
Leslie Megahey
Cast:
Colin Firth, Ian Holm, Donald Pleasence, Nicol Williamson, Lysette Anthony, Amina Annabi, Jim Carter, Justin Chadwick, Michael Gough, Harriet Walter, Joanna Dunham, Sophie Dix
Scenario:
Leslie Megahey
Muziek:
Alexandre Desplat
Jaar:
1993
Alt. titels:
Hour 0f the Pig, The, Advocate, The, Stunde des Schweins, Die
Genres:
Komedie, Mysterie, Misdaad, Fantasy, Historische film, Drama, Thriller
Trefwoorden:
Kostuumdrama, Tragikomedie, Fantasy, Satire
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Hour of the Pig (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken