Verenigde Staten 1994. Drama van Reginald Hudlin. Met o.a. Robert Guillaume, Michele Lamar Richards, Jason Bernard, Edward Edwards en Larry Anderson.

VPRO Cinema

Eerste aflevering van een driedelige serie die fantasy- en SF-elementen combineert om sociale problemen te belichten. Een poging een Afro-Amerikaanse versie van Rod Serlings TWILIGHT ZONE te scheppen, maar dan veel hectischer. Deze aflevering is een intrigerend verhaal over buitenaardse wezens die aanbieden Amerika`s meest dringende sociale probleem op te lossen: ze zijn bereid tegen betaling van miljarden dollars de hele zwarte bevolking van de VS mee te nemen naar hun planeet. Gleason Golightly (Guillaume), de enige zwarte minister in de regering, probeert de publieke opinie tegen het aanbod te keren. Hij zoekt ook steun bij directeuren van grote bedrijven, die zich zorgen maken over omzetdaling als er geen zwarten meer zijn om alcohol, sigaretten en gymschoenen te kopen. Scenarioschrijver Trey Ellis heeft op geniale wijze een stukje raciale paranoïa beschreven, die met sardonische humor afstevent op een op zich logische afloop. De film is gebaseerd op een kort verhaal van Derrick Bell. Onder de competente regie van Hudlin wordt over het algemeen goed geacteerd.

credits

Regie:
Reginald Hudlin
Cast:
Robert Guillaume, Michele Lamar Richards, Jason Bernard, Edward Edwards, Larry Anderson, Brian Reddy, George Wallace, Roxie Roker, Brock Peters, Bertice Berry, Casey Kasem, Franklin Cover
Jaar:
1994
Genres:
Drama, Fantasy
Trefwoorden:
Sociaal drama, Fantasy
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Cosmic Slop: Space Traders (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken