Verenigde Staten 1994. Thriller van John Power. Met o.a. John Stamos, Cynthia Gibb, David Faustino, Sean McCann en Eugene Clark.

VPRO Cinema

Deze op ware gebeurtenissen gebaseerde tv-film vertelt het verhaal van Alexandra O`Hara (Gibb), een gescheiden vrouw en bankierster, die trouwt met de charmeur Nick Pagan (Stamos). Nick is ook een psychopatische seriemoordenaar, die het heeft voorzien op jonge vrouwen. Het verhaal volgt het huwelijk vanaf het moment dat blijkt dat hij een agressieve, pathologische leugenaar is. Het scenario van Danielle Hill is zwak en warrig. Regisseur Power weet er weinig aan toe te voegen. Het resultaat is een bijna twee uur durende exploitatie van psychische kwellingen, wurgingen, steekpartijen en incest, waar aan het eind geen touw meer aan vast te knopen is. Harry Mathias' camerawerk is standaard tv- kost. De acteurs zijn ongeïnspireerd, en Stamos vergt wel heel veel van het geduld van de kijker. Ook bekend als TO SLEEP WITH DANGER.

credits

Regie:
John Power
Cast:
John Stamos, Cynthia Gibb, David Faustino, Sean McCann, Eugene Clark, David Huband, Patricia Collins, Marc Donato, Tony De Santis, Gina Wilkinson, Nicole Oliver, Francesca Scorsone, Ben Gazzara
Productie:
Karen Danaher-Dorr, Hill Danielle
Jaar:
1994
Alt. titels:
Alexandra O'Hara Story, The, To Sleep With Danger, To sleep with danger
Genres:
Thriller
Landen:
Verenigde Staten