Verenigde Staten 1994. Sciencefiction van Bryan Spicer. Met o.a. Roy Scheider, Jonathan Brandis, Don Franklin, Rosalind Allen en Edward Kerr.

VPRO Cinema

Twee uur durende pilot voor het tweede seizoen van deze uitstekende, mede door Steven Spielberg geproduceerde SF-serie. Het begint in een gevangenis vol genetisch gecre[KA3]eerde supersoldaten, die worden behandeld als criminelen omdat ze dankzij hun fysieke kwaliteiten een bedreiging vormen. Ze komen in opstand tegen de mensheid, ontvoeren de onverdraagzame commandant van United Earth/Oceans Organization en saboteren de zuurstofvoorziening (ze hebben zelf minder zuurstof nodig dan de mensen). De seaQuest krijgt opdracht de supersoldaten tegen te houden. De cast heeft talent genoeg, maar er springt geen vonk over. Roy Scheider is overtuigend als commandant van de seaQuest. De special effects zijn eersteklas en schetsen een geloofwaardige wereld van de toekomst. Jonathan Falls leverde een prima scenario, en ook de regie van Spicer is boven de middelmaat.

credits

Regie:
Bryan Spicer
Cast:
Roy Scheider, Jonathan Brandis, Don Franklin, Rosalind Allen, Edward Kerr, Michael DeLuise, Ted Raimi, Peter DeLuise, Kim Faze, Kathy Evison, Maarco Sanchez, Sam Jenkins
Jaar:
1994
Genres:
Sciencefiction, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

seaQuest DSV (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken