Verenigde Staten 1994. Thriller van Stuart Cooper. Met o.a. Virginia Madsen, Bruce Greenwood, Kristen Hocking, Eddie Velez en Carlos Gómez.

VPRO Cinema

Annie (Madsen) is de goedgelovige echtgenote van Jack Westford (Greenwood), een verbitterde ex-politieman, die als bewaker rondjes op een bank draait. Hij schuift zijn vrouw de moord op hemzelf in de schoenen, plus de bankoverval die hij heeft gepleegd met de hulp van bankemploy[KA1]ee en ma[KA4]itresse Isabella Martens (Hocking), met wie hij daarna naar Mexico verdwijnt. Annie besluit zelf achter Jack en Isabella aan te gaan, om zo haar naam te zuiveren. Het scenario van Pablo Fenjves zit vol clichés, maar regisseur Cooper weet er toch een aantal mooie scènes aan te ontlokken. Hij wordt daarbij geholpen door Greenwood's sterke aanwezigheid en door Hocking's overtuigende spel als de mooie roodharige die zich laat meeslepen door de ontwikkelingen. Madsen is goed als kwetsbare, verwarde bedrogen vrouw. Het camerawerk van Frank Byers is een pluspunt, evenals de toepasselijke muziek van David Michael Frank. Panavision, Mono.

credits

Regie:
Stuart Cooper
Cast:
Virginia Madsen, Bruce Greenwood, Kristen Hocking, Eddie Velez, Carlos Gómez, Jack Verrel, Robert Gant, Gordon Jump, Tim Russ, Vince Melocchi, Sonya Hensely, Teresa Truesdale, Kirsten Hocking
Productie:
Christopher Griffin, Stuart Cooper
Muziek:
David Michael Frank
Jaar:
1994
Alt. titels:
Désir de vengeance
Genres:
Thriller, Misdaad, Actiefilm, Drama
Trefwoorden:
Wraakfilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Bitter Vengeance (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken