Verenigde Staten 1994. Sciencefiction van Gary Fleder. Met o.a. Kathryn Harrold, Bruce Greenwood, Talia Balsam, Brion James en Joely Fisher.

VPRO Cinema

Een romance. Fantasy-schrijfster Gillian Tanner (Harrold) vindt haar verloofde in bed met een andere vrouw en trekt zich terug in een berghut, samen met andro[KA3]ide Jeffrey (Greenwood), die ze heeft gekocht bij een bedrijf dat gezelschapsrobots maakt. Het verhaal speelt ergens in de toekomst, en Gillian wordt verliefd op de wat al te menselijke robot. Teleurgesteld in echte relaties programmeert ze Jeffrey zo dat hij haar volledig trouw en toegewijd is. Dit heeft echter fatale gevolgen, want Jeffrey doodt nu iedereen die haar te na komt. Uiteindelijk wordt de toewijding van haar robot Gillian te benauwend en ziet ze zich gedwongen hem te vernietigen. Het scenario komt wat langzaam op gang, maar krijgt dan steeds meer vaart en spanning. Gary Fleders regie is subtiel, en het camerawerk is uitstekend. Er wordt over het algemeen goed geacteerd, met Greenwoods griezelige optreden als de robot als hoogtepunt. Het scenario is van Ian Seeberg. Het camerawerk is van Rick Bota.

credits

Regie:
Gary Fleder
Cast:
Kathryn Harrold, Bruce Greenwood, Talia Balsam, Brion James, Joely Fisher, Bryan Cranston, James Karen, Brenda Leigh, Earl Boam, Julian Brams
Scenario:
Ian Seeberg
Productie:
Richard Brams, Valerie Bennett, Rona Edwards
Camera:
Rick Bota
Muziek:
David Shire
Jaar:
1994
Alt. titels:
Companion, The
Genres:
Sciencefiction, Romantiek, Thriller
Trefwoorden:
Erotiek, Romantisch drama, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Companion (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken