Verenigde Staten 1993. Sciencefiction van Jack Sholder. Met o.a. C. Thomas Howell, Liza Zane, Miko Hughes, Ethan Phillips en Richard Hamilton.

VPRO Cinema

Computerprogammeur Ben Braden (Howell) ontmoet op het bedrijf, waar hij werkt, architect Alex Connelly (nogmaals Howell), die als twee druppels water op hem lijkt. Het intrigeert hem en ze worden vrienden, maar na een tijdje raakt hij bezeten door Alex. Hij gaat zijn antecendenten lichten om uit te zoeken wie hij precies is en waar hij vandaan komt. Zo komt hij tot onthutsende ontdekkingen die duidelijk niet voor publicatie bestemd waren en die mensenlevens gaan kosten. Na 12:01 weer een ongewone SF-fantasie van Sholder waarin ditmaal genetische manipulatie centraal staat. Howell is uitstekend in zijn dubbele rol. Naar het einde toe loopt het scenario van Todd Slavkin en Darren Swimmer wel wat uit de hand. Het camerawerk is van Bryan Englund. Kiefer Sutherland was een van de uitvoerende producenten. Oorspronkelijk een tv-film, die in Europa en Azië de bioscopen werd ingeduwd. Videotitel DARK REFLECTION.

credits

Regie:
Jack Sholder
Cast:
C. Thomas Howell, Liza Zane, Miko Hughes, Ethan Phillips, Richard Hamilton, Cameron Dye, Brenda Varda, Paul Eiding, Nicolas Coster, Joanna Miles, John Mahon, J.P. Bumstead, Jenna Cole, Mary Elizabeth McGlynn, John Lennon, George Harrison, Ringo Starr, Lisa Zane
Scenario:
Todd Slavkin, Darren Swimmer
Productie:
Bob Lemchen, Kevin Reidy
Camera:
Bryan Englund, Bryan England
Muziek:
David McHugh
Jaar:
1993
Alt. titels:
Dark Reflection, Du pareil au même, Der Retorten-Killer
Genres:
Sciencefiction, Thriller
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Natural Selection (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken