Verenigde Staten 1994. Drama van Christian Duguay. Met o.a. Neil Patrick Harris, Kelli Williams, Susan Clark, Michael Gross en Andrew Airlie.

VPRO Cinema

Vader Jim Stolpa (Harris) en moeder Jennifer (Williams) moeten midden in de barre winter een lange reis van 1.600 km ondernemen naar het noordwesten van de V.S. wegens de begrafenis van een familielid. Ze besluiten hun vijf maanden oude zoontje Clayton mee te nemen. Ze lenen daarvoor een pick-up truck. Onderweg merken ze dat de weg die ze wilden inslaan, geblokkeerd is als gevolg van een hevige sneeuwstorm. Als Jim besluit een alternatieve route te rijden, komt hij van de regen in de drup: ergens in een onbewoond gebied komt zijn wagen muurvast te zitten. Het is ijzig koud. Ze zwerven acht dagen tevergeefs rond zonder ook maar één levende ziel tegen te komen. Tenslotte gaat Jim erop uit om hulp te zoeken nadat Jennifer een veilig onderkomen in een grot heeft gevonden. Het loopt goed af, want anders had deze film die gebaseerd is op een ware geschiedenis, niet gemaakt kunnen worden. Het overbekende kijkbuisvoer, bemand met een redelijke cast van goed geöliede tv-acteurs, die echter geen hoge ogen gooien. Ook bekend als THE JIM AND JENNIFER STOLPA STORY.

credits

Regie:
Christian Duguay
Cast:
Neil Patrick Harris, Kelli Williams, Susan Clark, Michael Gross, Andrew Airlie, Alexander Ahnert, Zacharie Ahnert, Shannon Beaty, Heather Beaty, Joy Coghill, Kevin McNulty, Duncan Fraser, Richard Cox
Jaar:
1994
Alt. titels:
Jim and Jennifer Stolpa Story, The, Snowbound: The Jim and Jennifer Stolpa Story
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Verenigde Staten