Burkina Faso/Frankrijk 1994. Familiefilm van Dani Kouyaté. Met o.a. Sotigui Kouyaté, Hamed Dicko, Abdoulaye Komboudri, Seydou Boro en Seydou Rouamba.

VPRO Cinema

Ke[KA3]ita (Dicko) is een jongen van tien. Zijn familie behoort tot de moderne, welvarende middenklasse. Op een dag krijgen zij bezoek van een oude tovenaar (Kouyat[KA1]e). Zijn vader vindt het weliswaar grote onzin, maar uit respect voor de traditie, verleent hij de oude man onderdak. Die begint te vertellen (flashbacks in flashbacks) en Dicko raakt bevangen van zijn spinsels. Dicko gelooft dat hij de herboren zoon is van de legendarische keizer Mandingo. Zozeer zelfs dat zijn resultaten op school eronder gaan lijden. Dat laatste staat net zoals de opinie van zijn vader symbolisch voor de culturele botsing tussen het oude en het moderne Afrika. Een met veel vaart gebrachte, onderhoudende film, die geschikt is voor jong en oud, al blijft het geheel toch wel aan de oppervlakte. Fraai in beeld gebracht door Robert Millie. Het scenario van deze meervoudig bekroonde film werd geschreven door regisseur Kouyaté.

credits

Regie:
Dani Kouyaté
Cast:
Sotigui Kouyaté, Hamed Dicko, Abdoulaye Komboudri, Seydou Boro, Seydou Rouamba, Mamadou Sarr, Claire Sanon, Blandine Yaméogo, Ma Compaore, Awa Sow, Souleymane Koulibali, Adama Kouyaté
Scenario:
Dani Kouyaté
Camera:
Robert Millie
Muziek:
Sotigui Kouyaté
Jaar:
1994
Alt. titels:
Héritage du griot, L'
Genres:
Familiefilm, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Sprookje, Jeugdfilm, Familiefilm
Landen:
Burkina Faso, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Keïta (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken