Verenigde Staten 1986. Misdaad van Mollie Miller. Met o.a. Sean Astin, Brian Keith, Tim Thomerson, Jason Presson en Dylan Kussman.

VPRO Cinema

Voor dit verhaal trok de Disney-fabriek een blik met leuke en frisse kindertjes open - sommigen hadden al ervaring onder de schijnwerpers van de studio. In de film leven en wonen ze op een Amerikaanse luchtmachtbasis in Californi[KA3]e. De kinderen wier ouders tot de officieren behoren, zijn lid van de Junior Marines en de rest, w.o. dus onze helden, het gewone voetvolkje, zijn lid van de patrouille uit de titel. Ze laten zich door de valse kak- kindertjes in de luren leggen en krijgen een strafkorvee, waarbij ze op afgelegen plekken van de basis rotsen moeten beschilderen. Ze stuiten op een wapensmokkel, maar worden door de volwassenen niet geloofd. Ze laten dit niet op zich zitten en rollen met voortvarendheid, list en intelligentie de zaak op. Aardig avontuur voor jeugdige kijkers van het soort ferme jongens, stoere knapen met een belerend toontje dat een tikkeltje irri is, van de nazaten van Oom Walt. Scenario van Chris Carter en Michael Patrick Goodman. Vakkundig camerawerk van de (bekende) Fred J. Koenekamp.

credits

Regie:
Mollie Miller
Cast:
Sean Astin, Brian Keith, Tim Thomerson, Jason Presson, Dylan Kussman, Dustin Berkovitz, Nia Long, Stephen Lee, Ed Williams, John Quade, Billy Jacoby, Dean Anthony, Lisa Dinkins, Greg Finley, John Hafrancis, Ira Heiden
Scenario:
Chris Carter
Jaar:
1986
Alt. titels:
B.R.A.T. Patrol, The
Genres:
Misdaad, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Disney-film
Landen:
Verenigde Staten