Verenigde Staten 1995. Drama van Armand Mastroianni. Met o.a. Nicollette Sheridan, William Devane, Stephen Caffrey, Dakin Matthews en William Atherton.

VPRO Cinema

Robin Cook (COMA) schreef zijn rampenroman Outbreak in 1987, nog vóór dat de makers van de film OUTBREAK de titel registreerden, waarna derden die niet meer mochten gebruiken. Deze tv-film kwam ná het succes van voornoemde kaskraker op de Amerikaanse thuisbuis en kon dus niet meer naar het boek genoemd worden, waarop het gebaseerd is. Ook hier speelt een virus dat lijkt op het enge Ebola dat men soms in Afrika aantreft, een hoofdrol. In L.A. breekt een geheimzinnige epidemie uit en de jonge Sheridan uit Atlanta is belast met een onderzoek. Als zij er achter komt dat de legerleiding een vies spelletje speelt, wordt ze overgeplaatst naar St. Louis. Ook wie de bioscoopfilm van Wolfgang Petersen gezien heeft, zal geboeid naar deze spannende prent kijken. Robert Young bewerkte Cook's boek tot scenario. Het camerawerk is van Gideon Porath. Ook bekend als FORMULA FOR DEATH.

credits

Regie:
Armand Mastroianni
Cast:
Nicollette Sheridan, William Devane, Stephen Caffrey, Dakin Matthews, William Atherton, Barry Corbin, Jim Minjares, Ritch Brinkley, Greg Blanchard, Judith McConnell
Camera:
Gideon Porath
Muziek:
Garry Schyman
Jaar:
1995
Alt. titels:
Formula for Death, In deinen Adern fließt der Tod
Genres:
Drama, Thriller, Sciencefiction
Trefwoorden:
Rampenfilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Robin Cook's Virus (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken