Zweden/Oostenrijk/Duitsland 1993. Biografie van Peter Sehr. Met o.a. André Eisermann, Katharina Thalbach, Uwe Ochsenknecht, Udo Samel en Jeremy Clyde.

VPRO Cinema

Deze film vertelt het verhaal van een heel boos sprookje, dat helaas echt gebeurd is hoewel de naakte waarheid nimmer boven water is gekomen. Op 29 september 1812 wordt in het Duitse vorstendom Baden-Baden een troonopvolger geboren. Door gekonkel van gravin Hochberg (Thalbach) wordt de baby verdonkeremaand en groeit hij als Kaspar Hauser buiten het hof op. Later wordt hij uit angst vanwege zijn mogelijke claim op het vorstendom twaalf jaar opgesloten in een donker hol. Oud is de prins nooit geworden, want op nog jonge leeftijd sterft hij onder zeer verdachte omstandigheden: het is dan 1835. Regisseur Sehr heeft een film willen maken over een boeiend gegeven, waarvan de gerechtelijke documenten nog altijd niet openbaar zijn gemaakt door de staat Baden-Würthemberg - daar wringt hem de schoen: het mysterie blijft onopgehelderd en de kijker blijft met een onbevredigd gevoel achter. Hoofdrol Eisermann levert echter goed werk af, het camerawerk van Gernott Roll is heel fraai en Dietmut Remy heeft prachtige kostuums verzorgd. Geproduceerd voor de tv met geld van Europese omroepen; ook uitgebracht in de bioscoop. Wordt meestal in twee delen uitgezonden.

credits

Regie:
Peter Sehr
Cast:
André Eisermann, Katharina Thalbach, Uwe Ochsenknecht, Udo Samel, Jeremy Clyde, Hermann Bayer, Hansa Czypionka, Cécile Paoli, Tilo Nest, Anja Schiller, Peter Lohmeyer, Dieter Laser, Dieter Mann, Johannes Silberschneider, Barbara De Koy, Gerd Lohmeyer, Valerie Vail, Franz Baumgartner
Productie:
Andreas Meyer
Muziek:
Nikos Mamangakis
Jaar:
1993
Alt. titels:
Mensch - Der Mythos - Das Verbrechen, Der
Genres:
Biografie, Historische film, Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Tragedie
Landen:
Zweden, Oostenrijk, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Kaspar Hauser (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken