Duitsland 1994. Drama van Peter Keglevic. Met o.a. Hannes Jaenicke, Anica Dobra, Arthur Brauss, Corinna Harfouch en Ana Fonell.

VPRO Cinema

Jaenicke is bankrover Koch, ca 35 jaar oud, die in Berlijn een bank overvalt waar zo juist geld was afgeleverd. De hold-up loopt echter uit de hand en de politie zit hem op de hielen. Hij weet zich te verschuilen in een kinderdagverblijf en gijzelt kleuterjuf Dobra met kleintjes. Een jongetje lijdt aan epilepsie en haastig opgetrommelde politiepsychologe stelt vast dat Jaenicke onberekenbaar is. De politie omsingelt het gebouw en sluit de buurt hermetisch af. Hoewel de afloop bekend is, doet regisseur Keglevic zijn best de aandacht van de kijker vast te houden en wordt daarbij gesteund door een geroutineerde cast. Scenario van Christa Capaul en Uta Geiger-Berlet. Naar een waar gebeurd voorval.

credits

Regie:
Peter Keglevic
Cast:
Hannes Jaenicke, Anica Dobra, Arthur Brauss, Corinna Harfouch, Ana Fonell, Karin Baal, Claudia Balko, Oliver Stritzle, Rainer Laupichler, Sven Riemann, Cyrill Berndt, Nikulaus Dutsch
Scenario:
Christa Capaul
Jaar:
1994
Alt. titels:
Fünf Stunden Angst - Geiselnahme im Kindergarten
Genres:
Drama, Misdaad
Trefwoorden:
Docudrama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen