Verenigde Staten 1994. Biografie van Michael Lindsay-Hogg. Met o.a. Sanna Vraa, Stephen Collins, Brigitte Pacquette, Trevor Eve en Paul Hopkins.

VPRO Cinema

Dit is de beperkte levenswandel van Ivana Trump (die van Donald met zijn torens in New York en casino`s in Atlantic City) gespeeld door Vraa. Ooit begon Ivana als Tsjechische ski-ster, ze behaalde de World Cup in 1968 en heette nog Katrinka Kovar. Daarna beviel ze van een jongen die ze liet adopteren (op aanraden van de dokter legt de film gezwind uit). Ze werd mannequin en maakte carriere met behulp van de juiste connecties, trouwt met een reder, gaat scheiden om zich daarna met (aan het eind) de onroerendgoed koning in de echt te laten verbinden. Al komt dat laatste niet expliciet uit de verf, want ze is inmiddels alweer van Donald gescheiden. Ondertussen tracht zij haar afgestane zoon op te sporen. Kool en de geit sparende fondantachtige tv-film naar een scenario van Claire Labine.

credits

Regie:
Michael Lindsay-Hogg
Cast:
Sanna Vraa, Stephen Collins, Brigitte Pacquette, Trevor Eve, Paul Hopkins, Tom Rack, Bernard Ranger, Helga Prohoehr Schmidt, Frank Schorpion, Madeline Kahn, Sanna Vraa, Brigitte Paquette
Muziek:
Don Davis
Jaar:
1994
Alt. titels:
For Love Alone: The Ivana Trump Story, Ivana Trump Story, The, For love alone: The Ivana Trump story
Genres:
Biografie, Drama
Landen:
Verenigde Staten