Frankrijk/Portugal 1992. Thriller van Jacques Tréfouel. Met o.a. Philippe Caroit, Marie Adam, Danièle Delorme, Michel Galabru en Ludmila Mikaël.

VPRO Cinema

Caroit is arts. Na een verblijf van drie jaar in Cambodja, keert hij terug naar het ouderlijk huis in de Franse provincie. Hij was ooit vertrokken om Mika[KA3]el te vergeten, want zijn ouders waren er tegen dat hij met haar omging. Op anomieme wijze wordt hij erop attent gemaakt dat zijn vader onder geheimzinnige omstandigheden is verdwenen. Zijn moeder met wie hij een niet al te beste verhouding heeft, zwijgt in alle talen en van zijn mentaal gehandicapte zuster wordt hij ook al niet wijzer. Het oudere echtpaar dat de huishouding regelt, doet alsof zij van niets weten. In een bedrukte stemming zoekt hij Mika[KA3]el toch weer op zonder dat hij beseft dat zijn visite haar fataal wordt. Ook de bediende, Galabru legt het loodje. Langzaam maar zeker krijgt Caroit door wie de dader is, maar dan zit hij in de val. Komische mysteriefilm, die mank gaat aan een gebrek aan actie en een overdosis aan dialoog (van Jacques Santamaria). Het scenario van Yves Ellena en Jacques Santamaria is gebaseerd op de roman van het beroemde schrijversduo Pierre Boileau en Thomas Narcejac. Het camerawerk is van Elso Roque.

credits

Regie:
Jacques Tréfouel
Cast:
Philippe Caroit, Marie Adam, Danièle Delorme, Michel Galabru, Ludmila Mikaël, Jacques Perrin, Tsilla Chelton, Daniel Gélin, Cécile Richard
Productie:
Tony Molière, Victor Béniard, Jean-Pierre Cottet
Camera:
Elso Roque
Muziek:
Alain Jomy
Jaar:
1992
Alt. titels:
Eaux dormantes, Les, Sleeping Waters
Genres:
Thriller, Mysterie, Komedie
Landen:
Frankrijk, Portugal

op televisie
0 uitzendingen

Les eaux dormantes (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken