Frankrijk 1992. Familiefilm van Jérôme Foulon. Met o.a. Brigitte Fossey, Jacques Dufilho, Michel Robin, Jean Marais en Maxime Boidron.

VPRO Cinema

Acht kinderen die op een eiland voor de Bretonse kust wonen genieten van de spannende verhalen over een strandjutter uit WO II, die een oude gepensioneerde schooljuf, een weduwe, hen vertelt. Ze luisteren liever naar haar, dan dat ze zich buigen over hun huiswerk. Op een kwade dag wordt de oude dame levenloos aangetroffen; een natuurlijke dood zou haar getroffen hhebben en ze is in armoede gestorven. De kinderen kunnen eenvoudig niet geloven dat ze arm geweest was en denken eerder dat al haar spaarcentjes verdwenen zijn en dat het om moord gaat; bovendien weigeren ze te geloven dat ze van de trap gevallen is. De dappere acht gaan - in weerwil van hun ouders - als reporters van een krant die zelf maken, op onderzoek uit. De eilandbewoners die ze ondervragen zijn niet erg mededeelzaam. En met reden! Spannend, goedgemaakt Enid Blytonachtig mysterie voor jonge kijkers. Cocteau`s favoriete acteur Marais speelt klein rolletje als oude schipper, die aan de deur rammelt van de oude vrouw. Fraai camerawerk van William Lubchansky. Het originele scenario is van Fran[KA10]cois Cellier, Laurent Dessaux en regisseur Foulon. Op de tv soms drastisch ingekort (40m of meer).

credits

Regie:
Jérôme Foulon
Cast:
Brigitte Fossey, Jacques Dufilho, Michel Robin, Jean Marais, Maxime Boidron, Pierre Alexis Hollenbeck, Amandine Dewasmes, Gary Ledoux, Elie Berder, Simon Poligne
Scenario:
François Cellier
Muziek:
François Staal
Jaar:
1992
Alt. titels:
Enfants du naufrageur, Les
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm, Actiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Les enfants du naufrageur (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken