Verenigde Staten 1990. Avonturenfilm van Richard A. Colla. Met o.a. Lori Singer, Todd Allen, Steven Anderson, Jay Baker en Agnes Banfalvy.

VPRO Cinema

Deze film is gebaseerd op een ware gebeurtenis in 1974 toen een Amerikaans-Russische expeditie een berg probeerde te bedwingen in de voormalige Sovjetunie. De bestijging eindigde in een ramp, waarbij een aantal klimmers het leven liet. Centraal staat de 25-jarige Molly Higgins, die algauw door de mand viel wegens het gebrek aan ervaring. Ze moest zich te midden van de macho's zien te handhaven, die haar het feit dat ze gezwegen had over haar gebrek aan routine niet gemakkelijk vergaven. Tenslotte waren er andere karaktereigenschappen nodig om het avontuur te overleven. Zonder al te veel omhaal gefilmd, met recht-toe-recht- aan spel, maar zowel voor de genreliefhebbers als voor de oningewijde kijkers beslist niet slecht.

credits

Regie:
Richard A. Colla
Cast:
Lori Singer, Todd Allen, Steven Anderson, Jay Baker, Agnes Banfalvy, Maria Cross, John David Bland, Istvan Fazekas, Dezso Garas, John Gowans, Scott McGinnis, Brian McNamara, Steve Anderson
Jaar:
1990
Genres:
Avonturenfilm
Trefwoorden:
Alpinisme, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Storm and Sorrow (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken