Frankrijk/Zwitserland 1995. Thriller van Alain Bloch. Met o.a. Guy Marchand, Nelly Alard, Sophie Artur, Jean-Pierre Muel en Karin Swenson.

VPRO Cinema

Suzanne (Artur), een wanhopige vrouw, wendt zich tot detective Nestor Burma (Marchand). Ze is zwanger en smeekt hem haar vriend op te sporen, de al enkele dagen verdwenen slotenmaker Fred Demessy (Tollemer). Burma is ervan overtuigd dat Fred vreemdgaat tot zijn lijk vlakbij de Quai de Javel uit de Seine wordt gevist. Burma komt erachter dat hij een dubbel leven leidde. Artur, ooit de bruisende Caro in de Franse successerie Maguy, moet in het grijsgroene Parijs van Burma en het sombere, op het gelijknamige boek van Léo Malet gebaseerde verhaal alle registers opentrekken en een andere 'toonhoogte zingen'. Het scenario is van Pascal Bancou en Sylvie Coquart, die ook de dialogen schreven. Het camerawerk is van Francis Junek. Aflevering 16 van het eerste seizoen, nummer 16 van 40.

credits

Regie:
Alain Bloch
Cast:
Guy Marchand, Nelly Alard, Sophie Artur, Jean-Pierre Muel, Karin Swenson, Pierre Tornade, Géraldine Cotté, Michel Fortin, Patrick Guillemin, René Tollemer, Hubert Saint-Macary, Olivier Granier, Jean-Pierre Bagot, Marie-Dominique Dessez, Emmanuel Fouquet, Jacques Bouiller, Jean-Louis Calvani, Alain Guerillot
Scenario:
Pascal Bancou
Productie:
Eddi Cherki, Hermann Florin
Camera:
Francis Junek
Muziek:
Christian Gaubert
Jaar:
1995
Alt. titels:
Aventure de Nestor Burma : Les eaux troubles de Javel, Une, Eaux troubles de Javel, Les
Genres:
Thriller, Misdaad, Mysterie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Frankrijk, Zwitserland

op televisie
0 uitzendingen