Frankrijk 1993. Familiefilm van Jacques Renard. Met o.a. Cécile Bois, Annie Noël, François Chattot, Maryvonne Schiltz en Marie Desgrange.

VPRO Cinema

Frans plattelandsdrama, gesitueerd rond het bergmassief van Auvergne in 1918. Twee adolescenten, Bois en Carré De Malberg, hoeden er hun schapen. Sinds hun kinderjaren zijn ze onafscheidelijk. Ze worden overvallen door een verschrikkelijk onweer en schuilen in de oude boerderij van de Chasseur de la nuit, de nachtjager. Volgens de overlevering moet dat leiden tot onheil. Herderinnetje Bois maakt zich erna terecht zorgen over hun toekomst. Haar vriendje moet weldra naar de grote stad om een vak te leren. Dan is er ook Chattot, de vader van het meisje, die helemaal niet van plan is de straatarme Carré De Malberg als toekomstige schoonzoon te accepteren. Indrukwekkende verfilming van de gelijknamige roman van Henri Pourrat, bekroond met de Prix 1994 van het Comité International pour la diffusion des arts et lettres au cinéma. Scenario van Jacques Santamaria. Camerawerk van Romain Winding.

credits

Regie:
Jacques Renard
Cast:
Cécile Bois, Annie Noël, François Chattot, Maryvonne Schiltz, Marie Desgrange, Véronique Silver, Jean-Claude Frissung, Victor Garrivier, Roch Leibovici, Madeleine Marie, Dominique Rousseau, Serge Merlin, Stanislas Carré de Malberg, Cecile Bois
Scenario:
Jacques Santamaria
Camera:
Romain Winding
Muziek:
Serge Franklin
Jaar:
1993
Alt. titels:
Chasseur de la nuit, Le
Genres:
Familiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Avonturenfilm, Televisiefilm
Landen:
Frankrijk