Finland/IJsland/Duitsland 1992. Drama van Asdis Thoroddsen. Met o.a. Solveig Arnarsdottir, Haraldur Hallgrimson, Thrainn Karlsson, Gudny Helgadottir en Thorlakur Kristinsson.

VPRO Cinema

De negentien-jarige Ingalo (Arnarsdottir) werkt op de vissersboot van haar vader, met wie ze regelmatig overhoop ligt. Na weer eens een scène trekt ze eruit. Op een zeemansfuif raakt ze betrokken bij een gevecht en wordt door de politie gearresteerd. Na haar vrijlating gaat ze op een ander schip werken, maar de vangst is beneden peil, zodat ze een baantje moet aannemen op visfabriek. Ze beklaagt zich over de schrijnende arbeidsomstandigheden en ze wil haar collega's tot staken aanzetten. Een film die ons een beeld schetst van het haast onbekende IJsland, waar de visserij de hoofdmoot van de economie vormt. Het land biedt weinig toekomstperspectieven voor jonge mensen die weinig kans hebben om een hogere opleiding te krijgen. De Finse Thoroddsen schreef zelf het scenario voor haar debuutfilm. Tahvo Hirvonen hanteerde de camera.

credits

Regie:
Asdis Thoroddsen
Cast:
Solveig Arnarsdottir, Haraldur Hallgrimson, Thrainn Karlsson, Gudny Helgadottir, Thorlakur Kristinsson, Ingvar Eggert Sigurdsson, Eggert Thorleifsson, Björn Karlsson
Scenario:
De Finse Thoroddsen
Camera:
Tahvo Hirvonen
Muziek:
Christoph Oertel
Jaar:
1992
Alt. titels:
Ingalo im grünen Meer
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Finland, IJsland, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Ingalo (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken