Verenigde Staten/Australië 1994. Western van Simon Wincer. Met o.a. Paul Hogan, Cuba Gooding Jr., Beverly D'Angelo, Kamala Dawson en Pat Hingle.

VPRO Cinema

Lightning Jack (Hogan), avonturier en plannenmaker, stelt vast dat zijn carrière afloopt en zijn reputatie als scherpschutter is onvoldoende om zijn ego te strelen. Hij wil nog een grote slag slaan en voldoende geld bij elkaar krijgen om het hart te veroveren van D'Angelo, een saloonzangeres. Hij ontmoet Gooding, een kleine zwarte doofstomme bediende die van het avontuur droomt. Jack is bereid hem te trainen, maar hij beseft niet hoe moeilijk hij het zal krijgen. Nogmaals een herkauwing van de CROCODILE DUNDEE-sfeer met dezelfde gags en een nog stupieder scenario, neergekogeld door Hogan himself. Het is treurig de afgang te moeten meemaken van een acteur die duidelijk geschapen was voor één enkele rol. David Eggby zette het op de gevoelige laag.

credits

Regie:
Simon Wincer
Cast:
Paul Hogan, Cuba Gooding Jr., Beverly D'Angelo, Kamala Dawson, Pat Hingle, Richard Richle, Frank McRae, L.Q. Jones, Max Cullen, Richard Riehle, Roger Daltrey, Roxann Dawson
Camera:
David Eggby
Muziek:
Bruce Rowland
Jaar:
1994
Genres:
Western, Komedie, Familiefilm, Actiefilm
Trefwoorden:
Disney-film
Landen:
Verenigde Staten, Australië

op televisie
0 uitzendingen

Lightning Jack (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken